Hoe werkt Olaplex? Hoe Olaplex aanbrengen (welke volgorde?) | Glamourista - kapsels (2024)

Inhoud:

Wat is Olaplex en wat doet het?

Misschien herken je het wel: de eindeloze cyclus van je haar semi- of permanent verven, en de daarbij nare gevolgen. Je kaar kan hierdoor namelijk erg droog, beschadigd of frizzy raken.

Vooral in het afgelopen jaar, en dan spreek ik helaas ook voor mezelf, zijn er veel mensen geweest die door het gebrek aan een goede kapper met hun haar geëxperimenteerd hebben.

Hoewel we graag onze lokale kappers hadden willen steunen om ons beschadigde haar te repareren, waren deze in 2020 in grote periodes gesloten. Mede daarom is het gebruik van Olaplex het afgelopen jaar in een grote stroomversnelling gekomen.

Hun baanbrekende technologie zou in zeven stappen ernstig beschadigd haar herstellen en biedt een glanzende behandeling voor alle haartypes en kleuren, of het nu gekleurd is of niet.

Ben je benieuwd naar deze stappen en hoe deze behandeling beschadigd haar zou transformeren? Hier is alle informatie die je nodig hebt.

Hoe werkt Olaplex? Hoe Olaplex aanbrengen (welke volgorde?) | Glamourista - kapsels (1)

Wat is olaplex?

Olaplex is een systeem dat de beschadigde disulfidebindingen in je haar die tijdens het chemische proces (zoals bleken of een permanent laten zetten) zijn afgebroken, permanent herstelt.

Zelfs al je al jarenlang te veel hebt gebleekt of je haar hebt laten permanenten, kun je met Olaplex de structuur, zachtheid en kracht herstellen.

Olaplex werd uitgevonden door twee scheikundigen: Dr. Eric Pressly en Dr. Craig Hawker. Zij ontdekten een chemische verbinding die slechts uit één ingrediënt bestaat en geen siliconen of olie bevat.

Hoe werkt Olaplex?

Olaplex is uniek in haar haarherstelsysteem. Het belangrijkste ingredient wat ze gebruikt is Bis-aminopropyldiglycoldimaleaat (een hele mond vol).

Dit is een gepatenteerd ingredient dat verbroken verbindingen actief herstelt. Het product repareert elke haarstreng als geheel (van de basis tot de punten), het zoekt naar bindingen die op welke manier dan ook zijn afgebroken en verbindt ze opnieuw.

Dit betekent dat gebroken of zwakke bindingen in het haar, het doelwit van het product zijn.

De eerste twee stappen van de Olaplex lijn vinden plaats in de salon, terwijl de rest van de stappen thuis worden gebruikt om de haarkwaliteit te versterken en uit te breiden.

De eerste stap wordt namelijk gebruikt tijdens het kleuren en de tweede stap na het kleuren om het haar stevig en sterk te houden. Olaplex is dan ook een must voor de blondines onder ons, omdat lichter worden je natuurlijke verbindingen in het haar verbreekt.

Bij het verwijderen van pigment wordt namelijk vaak bleek- of ammoniakkleur gebruikt om het haar te accentueren.

Dat veroorzaakt een zwelling van de haarschubbenlaag voor kleur of bleek om zijn werk te doen.

Dit is waar de Olaplex dan ook in de salon komt kijken, dit zorgt ervoor dat de verbindingen weer hersteld worden.

Wanneer is Olaplex voor mij een geschikt product?

Olaplex is het meest gebruikt voor mensen met overduidelijk beschadigd haar, maar dit hoeft niet altijd de reden te zijn om de producten uit te proberen.

Ook mensen met “virgin” haar gebruiken met enige regelmaat de producten om hun haar gezond te houden.

Beschadiging zit hem dan ook niet altijd in het kleuren, blonderen of permanenten van je haar, dit kan ook gebeuren na een te lange tijd in de zon, chloor in zwembadwater of wanneer je dagelijks je haar föhnt. Het zit hem dan ook in de behoefte van je haar, en dit is voor elke individu anders.

Is Olaplex Sulfaatvrij?

Sulfaat is een reinigend ingredient dat aan veel haarshampoo’s toegevoegd wordt. Dit is echter vaak veel te heftig voor je hoofdhuid.

Een shampoo met sulfaat reinigt namelijk ook de natuurlijke oliën die zich in je haar bevinden. Hierdoor kan het een irriterend effect op je hoofdhuid creëren kan het de haargroei verstoren (en krijg je voornamelijk veel last van jeukende hoofdhuid).

Olaplex bevat geen sulfaten, maar ook geen ftalaten, parabenen, MIT, DEA, aldehyden, gluten en noten en is volledig vegan.

Lees ook: de beste sulfaatvrije shampoos

Lees ook: shampoo zonder parabenen

Lees ook: shampoo zonder silicone

Is Olaplex cruelty free?

Olaplex is cruelty free (dierproefvrij), wat betekent dat ze geen producten of ingrediënten op dieren testen.

In dit geval doen derde partijen en producenten van Olaplex dit ook niet en verkoopt Olaplex ook geen producten meer in landen waar er op dieren getest wordt. Olaplex is in dat opzicht erg bewust bezig.

Hoe vaak moet je Olaplex gebruiken?

Maar, hoe vaak en in welke volgorde mag je de Olaplex-producten gebruiken? Als je je haar hebt gebleekt of highlights hebt gekregen in de salon met een Olaplex-behandeling, wil je die look zo lang mogelijk vasthouden.

Ben je verslaafd aan stijltangen en hou je van een beetje krullen, breng dan Olaplex No.3 aan als een wekelijkse behandeling en gebruik ook de Olaplex shampoo en conditioner.

Olaplex No.6 en Olaplex No.7 blijven glans toevoegen en helpen het haar weer tot leven te brengen.

Als je haar er superdof uitziet, breng dan Olaplex No.3 twee keer per week aan en laat het een nacht intrekken. En hoe lang gaat Olaplex mee? Het hangt ervan af hoe je jouw haar behandelt. Als je altijd warmte aanbrengt, moet je de behandeling vaker gebruiken om het voordeel te voelen.

Hoe gebruik je Olaplex?

  • Olaplex No.1 wordt gemengd met je haarverf en direct in de salon op je haar aangebracht.
  • Olaplex No.2 wordt aangebracht zodra je kapper je kleur heeft uitgewassen. Ze laten de behandeling 20 minuten intrekken om het haar na het verfproces weer wat te kunnen herstellen.
  • Olaplex No.0 Intensive Bond Building Hair Treatment Kit (thuis) (te gebruiken als primer voor No 3)
  • Olaplex No.3: hair perfector (thuis)
  • Olaplex No.4: shampoo (thuis) (er bestaat ook een zilvershampoo-versie voor blond haar)
  • Olaplex No.5: conditioner (thuis)
  • Olaplex No.6: hair smoother (thuis)
  • Olaplex No.7: bonding oil (thuis)

Je kan Olaplex No.1 en Olaplex No.2 alleen in een kapsalon gebruiken. Hoe vaak kun je Olaplex 1 en 2 gebruiken? Vraag om het elke keer dat je jouw haar gekleurd krijgt, aan te brengen.

De andere producten kan je bij de kapper kopen of online shoppen in verschillende webshops. Deze producten zijn bedoeld om de behandeling thuis voort te zetten om je haar weer helemaal gezond te maken.

Veel professionals zweren bij het herstellende, hechtende Olaplex-thuissysteem. Het is een must-have voor iedereen die op weg is naar een geverfde haardos.

Maar is het het waard?

Als je haar er een beetje dof uitziet, is het zeker de moeite waard om dit systeem te proberen.

Op gezond, glanzend haar ziet je nieuwe haarkleur er beter uit.

Dus voilà, hier heb je de basisgids voor Olaplex. Als je een ‘haarongeval’ hebt, te veel bleekmiddel gebruikt, of gewoon wilt dat je lokken gezond groeien, dan helpt het Olaplex-systeem je weer op het goede spoor.

Olaplex goedkoper kopen?

Er zijn gelukkig ook regelmatig travel sizes te koop van de Olaplex-producten. Als je dan de eerste 2 stappen in een kapsalon laat uitvoeren, kan je thuis verder met de rest van het stappenplan.

Zo kan je enkele weken aan een stuk uittesten of de producten wat voor jou zijn en of je ze graag fullsize wilt kopen.

Hoe werkt Olaplex? Hoe Olaplex aanbrengen (welke volgorde?) | Glamourista - kapsels (2)

Kan je Olaplex No3 alleen gebruiken?

Ja hoor! Dat kan zeker. Je hoeft niet alle producten samen gebruiken. Je gebruikt Olaplex No3 op handdoekdroog haar voor je je haren gaat wassen en laat het zeker 10 minuten intrekken.

Wil jet het langer laten intrekken? Hou je haar dan wat vochtig, anders werkt het niet.

Lees ook: kapsels 2021

Lees ook: korte kapsels 2021

Lees ook: korte kapsels

Hoe werkt Olaplex? Hoe Olaplex aanbrengen (welke volgorde?) | Glamourista - kapsels (3)

Katrijn Glamourista

Stylist & copywriter

Fulltime journalist, stylist, copywriter, blogger en digital marketeer. Sinds 2009 blog ik op Glamourista.

Gek op mode, make-up, trends ontdekken én katten. Ik heb gewerkt voor verschillende grote modemerken en -winkels (de Bijenkorf, Esprit, G-Star,...) en magazines zoals Flair, Libelle, VTWonen, Feeling,...

Hoe werkt Olaplex? Hoe Olaplex aanbrengen (welke volgorde?) | Glamourista - kapsels (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6231

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.