Veelgestelde vragen | Olaplex (2024)

Hieronder vind je de meestgestelde vragen over Olaplex.
Mocht dit nog niet al je vragen beantwoorden bekijk de educatie videos via de Olaplex App of op onze website. Je kan natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

We hebben ook een handige handleiding om uit te printen en op te hangen in je salon.

Wat is Olaplex?

Olaplex bestaat uit één enkel actief ingrediënt. Olaplex werkt doordat het in staat is gebroken zwavelbruggen in het haar op te sporen en ze weer permanent te herstellen naar hun oorspronkelijke staat. Dit kan voor, tijdens of na thermische, mechanische of chemische behandelingen. Het resultaat van Olaplex is blijvend! Olaplex is de enige in zijn soort met 8 wereldwijde patenten die binnenkort gepubliceerd zullen worden. Olaplex bevat geen siliconen, olie, sulfaten, ftalaten, DEA of aldehyden en is niet getest op dieren.

Met Olaplex kun je een stap verder gaan zonder de gebruikelijke schade. Door het product vaak te gebruiken, ontdek je vanzelf welke methoden voor jou het beste werken.

Wat is de Olaplex Herstelbehandeling?

Dit is onze meest populaire behandeling en een geweldige introductie van het Olaplex Systeem. Voor haar wat chemische en/of hittebeschadiging heeft opgelopen, zou het je eerste stap moeten zijn. De Olaplex Herstelbehandeling kan worden gebruikt als resetknop voor het haar van je klant. Je bouwt hiermee de kracht, structuur en integriteit van het haar opnieuw op, tot het punt dat het haar weer een chemische of kleur behandeling aan kan. Deze behandeling kan één keer per week in de salon worden gedaan voor en/of na een chemische behandeling. Het is toepasbaar op alle haartypes, van nooit behandeld haar tot extreem behandeld haar.

Als je meerdere behandelingen uitvoert, raden wij aan om dit na elk ontkleuringsproces toe te passen.

Let op: We adviseren om dezelfde prijs te hanteren die je normaal ook voor je duurste salonbehandeling vraagt.

Klik hier voor een stap voor stap gebruiksaanwijzing.

Highlights met folie:

Besteed bijzondere aandacht aan de hoeveelheid ontkleuringspoeder die je gebruikt. De grootte van de schepjes kan variëren. De hoeveelheid Olaplex die je gebruikt, hangt af van de hoeveelheid ontkleuringspoeder en niet van de hoeveelheid developer en ontkleuringspoeder samen*. Een electronische weegschaal is aan te bevelen.

*Het is algemeen bekend dat er een chemische reactie kan optreden wanneer ontkleuringsproduct in contact komt met chloor en andere mineraalafzettingen in water en op het haar. Als er een chemische reactie optreedt, is dit niet te wijten aan het gebruik van Olaplex. Deze reactie is het gevolg van een interactie tussen het ontkleuringsproduct en mineralen. Spoel het haar onmiddellijk uit als dit zich voordoet.

Klik hier voor een stap voor stap gebruiksaanwijzing.

Balayage:

De hoeveelheid Olaplex die je voor de Balayage gebruikt is afhankelijk van de volume developer die je met de Balayage lightner gebruikt.

Als je het hoogste volume dat je gebruikt 12% is, onthoud dan dat je met Olaplex een resultaat van 9% krijgt. Voor een kortere inwerktijd kun je ook een warmtebron of -lamp gebruiken. Gebruik minder Olaplex als je problemen ervaart met de verheldering en/of inwerktijd.

Inwerktijd van de ontkleuring:

DE INWERKTIJD VARIEERT. Er is geen gemiddelde inwerktijd en we kunnen je ook geen schatting geven, omdat elke klant een ander haartype heeft. Hoewel er geen norm is, weten we wel dat de inwerktijd langer is. Gelukkig zijn mooie haren het wachten waard. Je mag minder Olaplex gebruiken om problemen met inwerktijd te voorkomen.

Warmte:

Olaplex mag in combinatie met warmtelampen of een warmtebron gebruikt worden. Houd er rekening mee dat warmte chemische reacties versnelt. Let dus goed op en controleer het haar zoals gebruikelijk elke 3-5 minuten. Als het haar erg beschadigd is, wacht dan met het gebruik van warmtebonnen tot de gezondheid, sterkte en soepelheid van het haar is hersteld met behulp van het Olaplex Systeem.

De developer verhogen:

Als je met een ontkleuringsproduct werkt, mag je het volume van de developer met een volledig volume verhogen. Verhoog het volume van de developer niet bij een basiskleur of high lift-kleur. Verhoog het volume van de developer ook niet als je een lightener gebruikt op superfijne en broze haren.

Ontkleuring op de hoofdhuid:

Je kunt Olaplex zonder problemen toevoegen aan aanzetontkleuring. Verhoog het volume desgewenst, maar onthoud dat meer dan 6% op de hoofdhuid tot irritatie kan leiden. De inwerktijd kan langer zijn. Omdat de hoofdhuid erg gevoelig kan zijn raden wij aan om niet hoger te gaan dan 6%. Gebruik een hoger volume naar eigen professioneel inzicht.

Extensions:

Olaplex is zeer geschikt voor ontkleuringen, basiskleur en gloss met alle soorten extensions, van keratine-verbindingen, extension links, braid-in extensions tot tape-in human hair extensions.

Kleur en Gloss:

Olaplex kan gebruikt worden in alle kleuringen, zoals; permanent, semi, demi, glosses, toners en highlights. Bij basiskleuren en glosses hoef je het volume van de developer niet te verhogen. Voeg Olaplex No. 1 Bond Multiplier alleen toe aan glosses met een inwerktijd van 10 minuten of langer. Je kunt je werk laten overlappen en Olaplex tijdens elk proces gebruiken. Mogelijke problemen met de kleuring kunnen worden voorkomen door minder Olaplex No. 1 te gebruiken.

Wat is Olaplex No. 2 Bond Perfector?
Is het een conditioner?

Olaplex No. 2 Bond Perfector is geen conditioner en ook geen activator of neutralisator. Het gebruikt hetzelfde actieve ingrediënt als de Olaplex No. 1, alleen is het ontwikkeld als een crème om het makkelijker toe te passen en te gebruiken binnen het Olaplex Systeem. Deze tweede stap is noodzakelijk bij alle salonbehandelingen voor het beste resultaat. Het wordt gebruikt om de overgebleven disulfide verbindingen tijdens en na de behandeling te repareren, om zo de kracht, structuur en integriteit van het haar te herstellen.

Wat is de Olaplex No. 3 Hair Perfector?

Olaplex No. 3 Hair Perfector is het thuisgedeelte van het Olaplex Systeem voor je klant. Het bevat hetzelfde actieve ingrediënt als zowel de No. 1 en de No. 2. Hierdoor kan de klant ervoor zorgen dat de structuur, integriteit, zachtheid en glans van het haar bewaart blijft tot de volgende behandeling in de salon.

Keratine-behandelingen:

Olaplex kan uitstekend met keratine-behandelingen worden gecombineerd. Omdat deze behandelingen de haarschubben glad maken en verzegelen, raden we aan om eerst de Olaplex Herstelbehandeling te doen.

Relaxers:

Je mag Olaplex No. 1 direct toevoegen aan je relaxers of neutraliserende shampoo.

Permanent:

Voer de gehele behandeling uit zoals je normaal zou doen tot het neutraliseren. Na het neutraliseren volg je de handleiding.

We raden het aan om de No. 2 niet te gebruiken, dit vanwege het gewicht en de tijd dat het in het haar zit.

Wat gebeurt er als ik Olaplex een paar keer op beaschadigd haar gebruik en er dan mee stop?

Zullen de verbindingen die werden gemaakt opnieuw breken, waardoor ook mijn haar gaat breken? Deze vraag wordt vaak gesteld en het antwoord is nee. De bescherming die Olaplex biedt, is permanent. Zelfs als je het product niet langer gebruikt.

Hoe introduceer ik Olaplex bij mijn klanten?

Vraag je klant of deze interesse heeft in een nieuwe, exclusieve kleurbehandeling. Je klant zal je vragen wat dit inhoudt. Daarop antwoord je: “Met Olaplex wordt je haar sterker en gezonder en zal je kleur langer blijven zitten. Ik meng de No. 1 Bond Multiplier rechtstreeks met je kleur en breng daarna de No. 2 Bond Perfector aan alvorens het haar met shampoo te wassen. Daarna krijg je als onderdeel van onze professionele salonbehandeling een flesje No. 3 Hair Perfector mee om één keer per week thuis te gebruiken. Je haar zal er veel gezonder uitzien.” De behandeling plus het flesje No. 3 Hair Perfector kost...

Waar kan ik marketingmateriaal vinden?

Marketingmateriaal is hier te vinden en te downloaden. We doen er alles aan om de papierafvalberg te verkleinen en bieden daarom al het drukwerk digitaal aan.

Hoe leer ik meer over Olaplex?

Voordat je Olaplex gebruikt raden wij je aan om jezelf eerst op de hoogte te stellen van en alles te weten te komen over Olaplex. Dit kan doorde Olaplex instructievideo's te bekijken.

Voor het beste resultaat:

Download de Olaplex App op je smartphone om alle Olaplex informatie bij de hand te hebben. Abonneer jezelf op www.youtube.com/olaplex voor uitgebreide webinars. Sluit je aan bij Olaplex Users en chat op ons prive forum op Facebook, exclusief voor kappers.

Veelgestelde vragen | Olaplex (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 6233

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.